PSM_V03_D425_Morse_alphabet

Olli Romppanen

KIVINOKAN MAJAKKA

Majakan valo kutsuu tänä kesänä ihmisiä tutustumaan Kivinokkaan – paikkaan, joka säästyi massiiviselta rakentamiselta kaikkien yhteiseksi vihreäksi ja taiteen täyttämäksi olohuoneeksi. Kierrätetyistä kotitaloustarpeista koottu majakka tuikkii pitkälle syksyyn saakka. Rannalla sijaitsevalla sähkötysavaimella kuka tahansa voi lähettää oman viestinsä morseaakkosia käyttäen. Kesän mittaan majakalla järjestetään myös tapahtuma, jossa nautitaan morsetetusta runoudesta.

HUOM! Teos on jouduttu viemään korjattavaksi ilkivallan takia. Majakka vihitään uudelleen käyttöön myöhemmin tänä kesänä runo- ja musiikkitilaisuuden myötä.

Kuva: Popular Science Monthly Volume 3 (1872-1873)

Olli Romppanen (s.1984) opiskelee Aallon taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun (ent. Taideteollinen korkeakoulu) ympäristötaiteen maisteriohjelmassa. Taiteellisessa työskentelyssään hän on suuntautunut valokuvaan, äänitaiteeseen sekä interaktiiviseen installaatiotaiteeseen. Tänä keväänä hänen teoksiaan on näytteillä Helsingissä Kaapelitehtaalla ja Kivinokassa, Lappeenrannan linnoituksessa sekä kotiseudullaan Haapajärvellä. Vuonna 2012 hän valmistui kasvatustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta. Taiteellisen työskentelyn ohella Olli Romppanen tekee graafista suunnittelua, web-suunnittelua ja opetustyötä sekä toimii tuottajana kulttuurialan produktioissa.